Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - psicologia Barcelona

6 Idees per superar amb èxit el síndrome postvacacional

07/09/2015 | Alba Sabaté Olius

Ha arribat setembre i amb ell moltes tornades de vacances i les incorporacions de molta gent a la vida laboral. Per tots és conegut el temut síndrome postvacional que acostuma a aparèixer just el primer dia d’incorporació a la feina i fins i tot pot sorgir els darrers dies de les nostres vacances. Aquest síndrome no deixa de ser l’adaptació a un nou canvi. Es produeix una nova situació en el nostre dia a dia i cal que ens adaptem de nou. Hi ha persones més flexibles que per a ells no significa res la tornada a la rutina, en canvi hi ha gent que aquesta adaptació li costa més. Pels nens es igualment aplicable ja que per a ells el canvi es produeix de la mateixa manera, passen de no anar a l’escola a fer una jornada de classes, deures  i extraescolars d’una manera força sobtada.

Com podem saber que estem patint aquest síndrome?

Alguns dels símptomes que es presenten tant en infants com adults poden ser mals de cap, insomni, irritabilitat, tristesa, poca energia, trastorns digestius.

Des de Psico2 us volem donar uns petits consells per fer-vos més portable la incorporació a la vostra vida laboral i poder ajudar als petits de la casa:

  1. Us recomanem que intenteu planificar la tornada de les vacances, a vegades és millor fer dos intervals de 15 dies que no pas marxar durant un mes.
  2. Plantejar-nos objectius a curt termini a la feina ens ajudarà a motivar-nos per encarar la tornada de vacances amb dinamisme.
  3. Preveure uns dies abans de la tornada que caldrà canviar els horaris, alimentació i en general els nostres hàbits. Si instal·lem tot això de manera progressiva a les nostres vides el principi no se’ns farà tant sobtat.
  4. No oblidar-nos de planificar objectius d’oci a curt termini. És important que una vegada iniciada l’activitat laboral/escolar no ens oblidem de dedicar-nos a aquelles petites coses que ens proporcionen benestar (quedar amb amics, llegir, jugar, fer becaines, etc).
  5. Instaurar bons hàbits alimentaris. Menjar sa sempre ajuda a sentir-nos millor i amb energia suficient per fer front a les noves responsabilitats.
  6. L’exercici ens ajudarà molt en aquesta nova adaptació proporcionant-nos bons moments i sensacions, desconnexió de les nostres ocupacions i ens farà sentir-nos millor amb nosaltres mateixos.

Val a dir que aquest síndrome acostuma a durar entre una setmana i deu dies, si el malestar continua és recomanable, si es vol, demanar ajuda a un psicòleg per poder gestionar el que ens passa i descartar d’altres dificultats en la nostra vida.

Equip de Psico2 psicologia i psicopedagogia

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació