Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - terapia PARELLA barcelona

“AMOR… LES COSES NO ACABEN D’ANAR BE!” 10 MOTIUS PER DEMANAR AJUDA A UN PROFESSIONAL DAVANT UNA CRISI DE PARELLA.

06/11/2015 | Alba Sabaté Olius

Avui a Psico2 volem parlar sobre la importància de demanar ajuda, a temps, davant d’una crisi de parella. La veritat és que cada vegada ens és més complicat poder comprometre’ns amb d’altres persones a l’hora de compartir la vida, tot i així, nosaltres volem defensar la possibilitat de viure individualment compartint camí amb la nostra parella i ser feliços.

Som molt conscients que això és molt fàcil d’explicar i reflexionar, però quan estem immersos a dins de les dificultats que van sorgint, les coses costen molt més de veure i d’arreglar.

Hi ha molts factors que influencien en les crisis: la nostra situació individual, com està la nostra “motxilla vital”, quins aprenentatges portem de casa, per tant, quin model de família hem vist a casa nostre, les nostres expectatives respecte a la parella, com afrontem els conflictes, què sentim cap a l’altra persona, la rutina, la passió, quins rols tenim dins la parella, com afrontem l’arribada d’un nou component a la família,  i molts d’altres aspectes que habitualment no som conscients que hi son.

Les crisi de parella ens permeten créixer i enfortir la nostra relació, ara bé, si no les solucionem també poden fer que s’acabi. Ser conscients de qui som, com ens relacionem amb l’altre, què sent l’altre quan li dic determinades coses, quines coses vull i quines coses estic disposat a donar a canvi i ser conscients que forces vegades el que no ens agrada de l’altre té relació amb alguna cosa nostra, ens ajudarà a superar els entrebancs que es pateixen en les relacions de parella. Això i moltes d’altres coses son les que es treballen durant les sessions de teràpia de parella.

Aquí us proposem deu factors que us indicaran que tot i estar donant tot el possible per a solucionar el problema, potser sense una ajuda externa, imparcial i objectiva, no podreu aconseguir el benestar esperat:

  1. Quan tot i que heu intentat fer més fluïda la vostra comunicació continuen apareixent acusacions cap a l’altre durant les vostres discussions.
  2. Quan sembla que les coses van tirant però hi ha dificultats sexuals que no acabeu de poder resoldre.
  3. Quan el que sentiu cap a l’altre és apatia, ràbia o enuig.
  4. Quan després d’una infidelitat, tot i haver perdonat, les coses no acaben d’anar com vosaltres voleu.
  5. Quan sents que la teva parella podria ser el teu company de pis.
  6. Quan tot i comunicar-vos i voler lluitar per a la vostra relació hi ha alguna cosa que no sabeu el què és, que no us permet tirar endavant.
  7. Quan un dels dos sent que porta el pes de la relació.
  8. Quan un dels dos es sent acusat, angoixat i qüestionat per l’altre.
  9. Quan amb l’arribada del fills, no sabeu com mantenir la vostra relació de parella.
  10. Quan davant la marxa dels fills de casa us torneu a trobar amb la persona amb la que havíeu decidit compartir el vostre camí i sembla que ja no us coneixeu.

Forces vegades les parelles son molt reticents a la teràpia i esperen massa temps a anar a consulta. Les dificultats poden tenir solució, junts o separats, el que sigui millor per a vosaltres.

Equip de Psico2. Psicologia i psicopedagogia al barri de Gràcia i Sant Gervasi

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació