Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - psicologia adiccion

Consells per la seguretat dels teus fills a Internet

26/02/2016 | Georgina Barceló

Els nens es connecten a internet amb una facilitat envejable. Dominen el món de l’internet i tot el que se li relaciona. Estem davant de generacions digitals, i això es nota. Però que els nens i els adolescents dominin i controlin les últimes novetats en els telèfons mòbils, que sàpiguen utilitzar els ordinadors amb totes les seves possibilitats, i que naveguin per internet  amb una rapidesa esperpèntica, no significa que facin un ús segur de les xarxes. Com en la vida, la majoria de les coses no són bones ni dolentes, sinó que depèn de l’ús que se’n faci. I, com nens i adolescents que són, naveguen, es comuniquen i xategen amb la impulsivitat, immaduresa i poca sensació de risc, típica de la seva edat. És normal, l’ús i la pràctica no ha d’aportar necessariament coneixement. I és aquí, on des de psico2, volem recordar que els pares i les mares, tenim una responsabilitat en ensenyar l’ús adequat de les noves tecnologies, els possibles riscs que hi ha i protegir-los d’una practica incorrecte.

Per aquesta raó, creiem necessari que els pares tinguin en compte els següents consells per ajudar a aprendre a utilitzar l’internet en general, i les xarxes socials en particular, d’una forma segura:

  1. Aprendre a utilitzar les mateixes xarxes que utilitza el meu fill/a: no podem fer un control ni explicar els riscs si no sabem de què parlen. És bàsic haver sentit a parlar de coses com Facebook, Instagram o Snapchat. Cal entrar-hi, obrir-se una compte, veure quines polítiques de privacitat tenen, etc.
  2. Establir normes: L’Abús que es fa de les noves tecnologies és un fet que preocupa molt als pares, i és comú restringir les hores i els moments d’ús. Però, en alguns casos, ens deixem una part important: controlar per on naveguen, amb qui parlen, a quines pàgines es fiquen. Cal concretar què poden fer i què no poden fer. En depèn de quina edat, és bo revisar-li els mòbils i els historials, fer-se amics de facebook o instagram i fer-los connectar a internet en llocs on el control és possible (llocs comuns de la casa com la cuina, menjador, etc).
  3. Comunicar-nos amb els nostres fills: Els hi hem de comunicar els risc que existeixen a la xarxa (encara que pensin que som uns exagerats), què és fer un bon ús i què no ho és, i demanar que ens expliquin perquè ho utilitzen, els problemes que sorgeixen i que us tinguin suficient confiança per explicar-vos els problemes que tenen. També és important, fer-los sever que la privacitat dels altres també és important i que no respectar-ho també té unes conseqüències. L’interna no és anònim, encara que a vegades ho sembli.
  4. Ensenyar assegurar les comptes dels nostres fills: Quina informació han de posar i quines no, quines persones les poden veure, etc. És bo fer-ho junts i explicar el perquè de la privacitat.
  5. Posar codis de seguretat: Els pares també podem posar filtres en els ordinadors, mòbils, tauletes, perquè els menors no entrin a pàgines que creiem que no són adequades per ells.

Equip de psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació