Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - regals per nadal

És bo fer tants regals als nens durant les festes de Nadal?

20/12/2017 | Georgina Barceló

Quantes joguines hauria de rebre un nen/a durant les festes de Nadal? Aquesta pregunta cada cop se’ns planteja més a consulta. Sense adonar-nos-en, poc a poc, les famílies hem anat absorbint totes les tradicions: Tió, Pare Noel i Reis d’Orient. D’aquesta manera, amb molt poc temps de marge, els nens i les nenes reben molts regals. I com més petits són, més es dóna aquesta situació quan, en canvi, hauria de ser la inversa. Realment és molt bo que els nens tinguin moltes joguines, ja que és la forma amb la que ells aprenen, es desenvolupen, experimenten i es diverteixen. I com de més tipus, millor. La dificultat la trobem quan regalem moltes joguines que no faran servir quasi mai, i també, pel fet de rebre-les totes d’un sol cop.

Una forma de racionalitzar aquests regals, i que de fet ja estan utilitzant molts pares, és la de fer escollir els seus fills uns quants regals dels que han rebut i guardar els altres. Aquests es van traient durant la resta de l’any. De forma esglaonada. És una bona solució quan ja se’ls ha regalat moltes joguines.

Per a evitar l’excés de regals a l’hora de fer la carta als reis o al Pare Noel, és interessant que no només facin una llista de joguines, ja que sinó acaba sent una carta molt materialista. És més adequat que es presentin, que expliquin què volen i perquè ho volen. Els regals agafen una nova dimensió, a la vegada que la carta és més càlida i pròxima.

Quan hem de decidir el que comprem de la carta, és important que no sempre ho portin tot. L’acceptació i la frustració s’ha de treballar des de ben petits. Per això és bo assabentar-se de quins regals els hi fan més il·lusió i, en funció d’això, escollir. També és beneficiós regalar alguna joguina que no estigui a la carta; genera més sorpresa i emoció.

Per a què els Reis, Pare Noel o Tió siguin adequats per edat i nen o nena, és bo que en aquest procés s’hi involucri tota la família, ja que els nens i nenes reben regals en totes les cases. És interessant que ningú vagi per la seva banda. Que rebin els regals en mà, que vagin a buscar-los a les cases corresponents, perquè el regal comporti afecte i amor, que en definitiva, és del que hauria d’anar el Nadal.

Però recordeu, que el millor regal que els nens i les nenes poden rebre d’un pare o mare és que juguin i comparteixin una estona amb ells. Us convido a provar-ho!

Us deixo amb una llista de joguines adequades segons les edats, que us pot ser d’interès.

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació