Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté

La importància d’uns bons hàbits d’estudi

05/10/2015 | Georgina Barceló

En general, tenir un bons hàbits és molt important tant

en la etapa infantil i juvenil, com en l’adulta, ja que ens

aporta autonomia, independència, seguretat i confiança a nivell personal, i això ens capacita a la hora de resoldre els nostres problemes.

De la mateixa manera que un nen aprèn a vestir-se sense ajuda, recollir les seves joguines o anar sol al lavabo, també desenvolupen els hàbits per l’estudi. Però en aquest cas, també són importants, perquè ajuden i afavoreixen l’assoliment dels aprenentatges i l’èxit escolar.

En aquest àmbit, la tasca que tenen els pares i mares és la d’acompanyar i donar suport en l’execució de les tasques escolars a través d’una disciplina positiva, tot donant a la feina escolar la importància que te (ni més ni menys), estar disponible quan necessiti ajuda i coordinar-se amb l’escola.

Per adquirir uns bons hàbits d’estudi cal:

1. Constància: dedicar un temps regular als deures, estudi o al repàs. L’adquisició de qualsevol hàbit nou, requereix mantenir-lo en el temps.

2. Motivació: cal ser positiu i animar-los. Posar més atenció a les coses que fan bé que a les que fan malament.

3. Espai físic: els nens i nenes han de tenir la seva pròpia taula d’estudi, amb el material necessari per fer els deures i poder estudiar, amb una bona il·luminació, tranquil·la i amb les menors distraccions. També cal que la cadira i la taula estiguin acord a la seva alçada, còmodes i endreçades.

4. Gestió del temps i planificació: l’hora de fer els deures o d’estudiar, no pot ser improvisada, ja que ens estalviem errors, falta de temps i no acabar les feines. Cal identificar el temps lliure disponible després de les activitats extraescolars i distribuir-lo entre temps d’estudi i oci.

Per aconseguir que el nen segueixi l’horari planejat és fonamental que es faci amb la seva participació. També cal que estigui escrita, a la vista i amb objectius realistes.

Tot i la necessitat d’una planificació setmanal no oblideu que també cal ser flexibles.

5. Tècniques d’estudi: les tècniques bàsiques d’estudi són el subratllat, el resum i l’esquema. L’art de resumir és clau per extreure les idees més importants, fer l’estudi més actiu i en conseqüència, menys avorrit.

Què hauríem d’evitar:

  • Tot i estar amb ells ajudant-los i donant-los suport, això no vol dir fer els deures per ells.
  • No fer comentaris negatius i de comparació amb altres nens o amb els seus germans.
  • Donar-los pressa, cada nen té el seu ritme de treball.Equip de Psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació