Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - ayuda psicologica.jpg

Què fer amb els deures d’estiu?

17/06/2016 | Georgina Barceló

Com cada any, i segurament aquest no n’és una excepció, ara és el moment on es decideix i/o es negocia amb el nostre fill sobre els deures que haurà de fer durant l’estiu.

És un fet que l’estiu està per gaudir-lo. Després d’un any escolar, les energies estan esgotades i les ganes de diversió i descans estan més que justificades,…. però en total son casi 3 mesos de vacances, i si tenim la sort que el nostre fill o filla ho ha aprovat tot, apareixeran els deures “opcionals” o no tant opcionals que les escoles ens proposen. Moltes vegades, les pròpies dificultats dels nostres fills, ens ajuden a no haver de lluitar contra tal decisió, ja que els deures ja tenen un caràcter obligatori perquè els han de presentar al setembre. En aquest cas, o en el cas d’haver d’examinar-se al tornar de l’estiu, la decisió ja no recau en nosaltres, per tant, és obligatori posar-se a la feina i començar amb una bona planificació estiuenca, per tal que tinguin temps per poder fer de tot i no se’ns acumuli pels últims dies d’estiu.

En el cas de ser opcionals, és bo tenir present que una desconnexió total durant tant de temps, dificultarà la readaptació al nou curs i, per tant, fer una mica de feina a l’estiu ajudarà a que apareguin menys conseqüències secundàries a aquest tall radical que es fa amb la rutina diària. També és cert, però, que els deures d’estiu, situen als adults a una posició de mestres que no ens és correspost, i menys en aquesta època on es busca estar en família, fugint de les presses i els problemes del dia a dia.

Què hem de fer llavors? Des de Psico2, creiem que és bo dedicar un espai curt als deures d’estiu (ja sigui en forma de tasques que ens han posat els professors o de quaderns que les editorials fan perquè siguin el més interactius possibles) a la vegada que cal buscar activitats lúdiques que faci que els nostres fills i filles tinguin menys sensació d’estar fent feina, però a al vegada també ajuden a assimilar coneixements adquirits durant el curs escolar (com poden ser el de veure pel·lícules en anglès, jocs de taula que ajudin a la memòria i a l’estratègia o a la cultura, jocs d’orientació, concurs de dibuixos on es treballa visual i plàstica o fins i tot experiments amb aliments on podem treballar conceptes químics o estètics). I és que, qui ha dit que el coneixement està renyit amb la diversió? Només és necessari una mica d’imaginació!!!

Recordeu que l’estiu és un moment idoni per compartir un espai lúdic amb els nostres fills, i buscar activitats conjuntes ens pot ajudar a millorar la nostra comunicació amb ells.

Equip de Psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació