Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - ansietat

Tinc ansietat, què puc fer?

23/10/2015 | Alba Sabaté Olius

Ansietat, aquella companya que ve quan menys t’ho esperes, que apareix en aquelles estones en les que estàs més relaxat o en aquells moments en els que sents que no ha d’aparèixer.

Quantes vegades has estat al sofà de casa tranquil•lament i sense previ avís has tingut una sensació de sequedat a la boca, malestar a l’estómac i fins i tot la sensació d’estar perdent el control o de que et tornaràs boig?

Aquests, entre altres, son els símptomes que genera l’ansietat en el nostre cos, és l’avís que hi ha alguna cosa que no acaba de funcionar i que cal revisar. És important veure què ens passa i si hi ha alguna cosa que ara mateix no estem atenent.

Val a dir que l’ansietat en mesura i controlada és totalment adaptativa, ens ajuda a sobreviure en moments en els que estem en risc. Per exemple, tenim ansietat quan estem a punt de cremar-nos i això ens ajuda a separar la mà del foc i que no vagi a més. La dificultat apareix quan aquesta ve en moments en els que no hi hauria de ser, amb una intensitat desmesurada i no té cap funció adaptativa.

Son innumerables els símptomes que es presenten, nosaltres enumerarem els més freqüents:

– Taquicàrdia.

– Mal d’estòmac, ganes de vomitar.

– Palpitacions.

– Sensació de pèrdua de control o de que ens tornarem bojos.

– Suors.

– Ganes de sortir corrent.

– Irritabilitat.

– Cap embotornat o mal de cap.

– Insomni o son lleuger

– Cansament, falta d’energia.

Davant de tot això el que es recomana, com a primer auxili, és utilitzar la respiració com a forma de relaxació. Això ens ajudarà a disminuir l’activació momentània i a poder tenir el cap més clar. També és molt important no intentar “lluitar” contra aquesta ansietat. Simplement acceptar que és un moment generalment curt en el temps, en el que ho passarem malament, però que en pocs segons passarà i que per descomptat no passarà res més greu.

Després, cal veure quines coses ens estan preocupant o quines ens ocupen massa temps i afecten al nostre descans. Potser simplement ens cal una època més tranquil•la en la que no anem tan carregats d’activitats. Si per el contrari hi ha forces coses que ens tenen amb l’ai al cor, és important posar-hi ordre. Després cal començar per ocupar-nos d’aquestes, una per una, sense pressa però tampoc sense pausa.

Tot i això hi ha forces vegades que l’ansietat no desapareix i que ens cal l’ajuda d’ algú extern per poder veure què passa. Si és així no deixis passar massa temps, com més aviat afrontis el teu estat ansiós més aviat el podràs començar a resoldre.

Equip de Psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació