Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - terapia infantil.jpg

CLAUS PER ENCARAR ELS EXÀMENS FINALS AMB ÈXIT

27/05/2016 | Georgina Barceló

Com cada any, amb l’arribada de la calor, també arriben els temuts exàmens finals! Aquells exàmens en el que els nostres fills i filles tenen la sensació que s’ho juguen tot (encara que segurament l’evolució que han tingut durant el curs, té més importància del que ells els sembla…). Són exàmens densos, pesats i els nervis i els aires d’estiu, no ajuden gaire. És per això, que des de Psico2 us volem donar una sèrie de consells que són aplicables en tots els exàmens que han tingut i tindran durant els anys següents, però que són especialment adients en aquestes circumstàncies. Aquestes estratègies són:

1) Motivació i acció: Tenir clar quins són els nostres objectius i quins passos hem de seguir per aconseguir-los. Creure amb les nostres capacitats, serà la base per aconseguir els desitjats resultats.

2) Programació: Abans d’encarar un examen final, cal organitzar totes les feines escolars, per no sentir-nos angoixats per aquestes tasques pendents. També cal seguir un procés d’aprenentatge actiu i programat, ajustat al tipus d’examen (no és el mateix estudiar per un examen tipus test, escrit, oral o pràctic). El dia abans cal dedicar-lo a repassar i consolidar.

3) Hàbits i alimentació sana i saludable: Durant el període d’exàmens és clau alimentar-se i dormir bé. Hem de tenir en compte,  que les neurones també s’alimenten i els hi hem de donar energia en forma de menjar. De la mateixa manera, és vital fer una mica d’exercici i dormir bé, per desconnectar i agafar energia i ànims per encarar la recta final del curs.

4) Tècniques per estudiar millor: Tenint en compte les tècniques d’estudi que ja coneixes i que ja utilitzes, sense grans provatures, hem de seleccionar aquella que ens és més adient. Recordeu que un bon subratllat, resum, esquema o mapa conceptual, ens ajudarà moltíssim a simplificar el nostres estudi i a entendre i relacionar els conceptes que estàs estudiant.

5) Autoavaluació o simulacre: Dissenyar, buscar i fer exercicis i exàmens molt similars al que es vagi a realitzar, ajustant temps, revisant les respostes i aprenent dels errors. Si tens temps, fes-te una autoavaluació simulant que és l’examen i després el corregeixes, fixant-te amb els errors.

6) Nervis: Els nervis ens ajuden a focalitzar l’atenció i a estar més concentrat. Però si són massa intensos, poden provocar-nos l’efecte contrari. Per això, és important arribar descansat a l’examen i amb el temps suficient. Per evitar els nervis per descuits evitables, prepara el que necessitis (calculadora, bolígrafs, compàs,…) la nit anterior. En l’estona immediata de l’examen, evita repassar i parlar-ne. Distreu-te i evita aquells companys més nerviosos.

7) Durant els exàmens: Tot i que a vegades no ho tenim en compte, també es pot aprendre a fer bons exàmens. Per fer-ho, cal tenir present:

  • Calcular el temps que tenim: Indispensable portar rellotge i anar mirant-lo per què no ens quedem encallats a cap pregunta i descuidem les següents.
  • Llegir tot l’examen Començar per les preguntes que sàpigues millor. Tingues en compte el valor de cada pregunta a la hora de repartir-te el temps.
  • Les respostes s’han d’ajustar el que et demanen. Intenta no deixar preguntes en blanc.
  • Revisió: Rellegir, revisar i repassar tot el contingut abans de lliurar-lo (no només per evitar errors, sinó per no deixar-nos preguntes sense contestar o oblits conseqüència dels nervis.)

Per qualsevol dubte, poden posar-se en contacte amb nosaltres,

Equip de psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació