Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - problemas de pareja

LA IMPORTÀNCIA DE LA COMUNICACIÓ

05/05/2016 | Psico2

Ja fa uns mesos teníem en ment la creació d’aquest article. Cada dia i cada vegada més sovint ens trobem a consulta la necessitat de fer palès la importància que té poder parlar amb els que tenim al costat, parella, fills, germans, pares, amics… I és que tot i ser una afirmació molt evident encara resta molt de camí per a que puguem dir que la comunicació es produeix d’una manera habitual a les nostres cases.

És cert que tots no pensem, ni sentim, ni fem de la mateixa manera i és per això que és important que comuniquem al nostre entorn el que ens passa. Tenim la costum de donar per suposat moltes de les coses que caldria dir i aquest fet acostuma a ser un niu de malentesos, suposicions, expectatives elevades i desenganys.

I què ens passa? Perquè ens és tan difícil expressar tot allò que per nosaltres és important? Doncs la veritat és que forces vegades no parlem per por, por a perdre a les persones que tenim al costat, por a fer-nos pesats, por a fer mal o por de les conseqüències de la nostra conversa. També acostumem a callar per no preocupar al nostre entorn, quan en realitat no ens adonem que el silenci acostuma a ser més preocupant que la realitat. I també callem forces vegades perquè donem per suposat que l’altre ja sap el que ens passa. Per ràbia, per massa tristesa, son molts els motius que ens poden dur a no parlar.

Avui des de Psico2 us volem animar a comunicar!

Es poden dir les coses de moltes maneres, qui no ha sentit parlar de la comunicació assertiva: dir el que sents respectant-te a tu mateix i sense fer mal als altres.

Aquest seria l’estil ideal per comunicar les coses, l’assertiu. Ara be, també hem de tenir clar que allò que hem de dir és important i que com més serenament ho expressem els efectes  produïts poden acabar essent molt beneficiosos per totes dues parts. Així que l’estil comunicatiu serà important, però no imprescindible mentre respectem a l’interlocutor i a nosaltres mateixos.

Parlem, parlem de l’amor, parlem de la mort, parlem de la feina, parlem de sentiments, aclarim dubtes, preguntem coses que no ens hagin quedat clares, parlem de desitjos, parlem de somnis i parlem!

Quantes vegades us heu quedat amb el pap ple i no heu tingut la oportunitat de buidar-lo, d’explicar, de respondre… és important per a la nostra salut mental que això no passi. Reflexioneu-hi i si veieu que comunicar per a vosaltres és una dificultat molt gran, no dubteu en posar-vos en contacte amb un bon professional que us pugui acompanyar en l’art d’expressar… a la llarga us sentireu molt alleugerits.

Equip dePsico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació