Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - dependencia emocional

QUAN L’AMOR ES TORNA UN MALSON

11/02/2016 | Alba Sabaté Olius

Amor: Afecció tendra i apassionada per una persona. Passió sexual.

Aquesta és la definició que hem trobat al Diccionari Oficial de la Llengua Catalana. És maco l’amor! Tendra, intens i apassionat. La dificultat apareix quan aquestes tres característiques es viuen de manera desagradable. Quan sense ni adonar-nos, ens en fem esclaus i no som capaços de gestionar el que ens passa. Qui no ha sentit mai la frase “Jo sense ell/-a no puc viure”.

El que avui volem exposar des de Psico2, és la importància de ser lliures i poder compartir la vida amb una altra persona sense perdre la pròpia identitat.

I com podem saber que no som lliures? Doncs quan no fem plans sense saber que farà l’altre, o no els fem sense tenir la seva aprovació. Quan sentim que l’altre ho és tot, quan no podem deixar que faci el que vol en determinades situacions, quan sentim que sols no podríem tirar endavant, quan no diem el que sentim o no expressem les nostres necessitats per por al conflicte, quan pensem en la nostra relació i sentim tristesa o injustícia. Quan vivim al servei dels altres sense importar el que nosaltres sentim, i tants d’altres “quans” que es podrien anomenar.

El que proposem és un procés cap a la independència, cap a l’autoafirmació i, és clar, cap a la felicitat.

Donarem algunes pautes per poder anar resolent aquesta situació, això si, forces vegades és recomanable l’ajuda d’un professional per a poder arribar a conèixer què està passant i com ho podem resoldre.

  1. Recomanem primer aprendre de les nostres emocions. Plantejar-nos si el que sentim és pel que passa o son emocions que ja les coneixem i les hem sentides en el nostre passat i amb d’altres persones.
  2. Entendre perquè determinades situacions amb la parella ens fan sentir malament.
  3. Plantejar-nos quin tipus de relació volem, com ens agradaria que fos la nostra parella i veure si son expectatives realistes o idealitzades per l’educació rebuda i les pel·lícules de Hollywood.
  4. Pensar en el que estem disposats a donar i on son els nostres límits.
  5. Estimar-nos, valorant el que fem dia a dia, el que hem aconseguit al llarg de la vida i premiar-nos com cal davant aquestes victòries.
  6. Fer coses sols que ens facin sentir plenitud i felicitat, això ens ajudarà a anar obrint pas.

Aquestes son unes primeres idees pel camí cap a la llibertat emocional. No oblideu que, com amb tot, cal un esforç. La recompensa serà l’amor lliure i per tant, amb condicions.

Des de Psico2 us animem a iniciar el viatge, i recordeu, si mai necessiteu ajuda no us sentiu dèbils o diferents, acompanyats les experiències es gaudeixen de la mateixa manera.

Equip de Psico2

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació