VIURE I ESCRIURE LA NOSTRA PRÒPIA HISTÒRIA
24/10/2019 | Alba Sabaté Olius
Com a individus necessitem, a certa edat, començar a construir la nostra història: escriure-la i viure-la. Forces vegades això se’ns fa difícil perquè no hem acabat de sortir de l’acolliment familiar i encara estem il·lusionats i lligats a estructures familiars que no acaben de donar-nos plena autonomia.
Per a poder començar aquest camí de l’adultesa de forma saludable i tranquil·la serà important revisar la nostra motxilla, veure què hi portem i decidir si volem continuar portant el mateix, si cal canviar alguna coseta o si afegim alguna cosa nova. Aquí és on té sentit i funciona un procés terapèutic, ja que a vegades per a nosaltres mateixos ens és complicat fer aquest camí. A vegades hi ha coses que ens lliguen, lleialtats, obligacions, deures o jocs familiars dels que no som conscients que ens ho posen difícil. Quan això passa podem entrar en crisi i crear ansietat, depressió, hipocondria i d’altres símptomes que ens estaran indicant que cal fer canvis per a continuar endavant amb la nostra vida. Adonar-nos i veure què volem fer amb ells és el que ens pot aportar una teràpia.
Així que si creus que la teva història no acaba de ser teva, si el que diu la teva família té massa pes en tu, si hi ha dinàmiques a casa que no acaben d’ajudar-te en aquest fer-te adult potser ha arribat el moment de dependre’t de coses i afegir noves visions, conductes i emocions que poden ser més útils per al teu creixement. Adonar-te, sentir-ho, poder sostenir-ho i fer canvis és el que pots aconseguir amb una teràpia.
Passen moltes coses quan aconseguim diferenciar-nos del que tenim al voltant!
Alba