Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
Psico 2 - Blog - ansietat

VOLEM SER PARES! 4 CONSELLS PER A GESTIONAR EMOCIONALMENT EL CAMÍ DE LA REPRODUCCIÓ ASSISTIDA

26/09/2017 | Alba Sabaté Olius

Dia rere dia arriben a consulta parelles en procés de reproducció assistida. La incertesa ens menja alhora que venen els dubtes sobre el què passa, com es senten i si cal continuar endavant. Cada vegada assumim el paper de pares amb més edat i això és un dels motius que provoca que posteriorment ens trobem en situacions dures i a vegades interminables.

Tot això acaba influint emocionalment en els futurs pares i la parella, és per això que des de Pscio2 us volem donar cinc consells per a poder gestionar de la millor manera aquest camí tan desitjat:

1. COMUNICACIÓ com ja us dèiem al nostre article “La importància de la comunicació”, us encoratgem a parlar i expressar tot allò que us preocupa amb la vostra parella. Les inquietuds, malestar, expectatives posades en el procés i tot el que sigui necessari per a poder mantenir-vos compresos, units i forts.

2. CONNECTAR AMB EL QUE VOLEM a vegades ens obsessiona el procés i perdem de vista els valors, ideals i les nostres necessitats personals. És important ser lleial als nostres desitjos si, però també plantejar-nos quin preu estem disposats a pagar.

3. RESPIRAR LA FRUSTRACIÓ serà l’acompanyant en aquest procés si no es produeix l’embaràs a la primera. Si és així respireu-la, sentiu-la i procureu no basar-vos en això per a generalitzar a tots els àmbits de la vostra vida.

4. RELATIVITZAR davant la incertesa els pensaments i les emocions ens juguen males passades. Ser conscients i no basar la nostra felicitat en aquest objectiu i veure les altres parts on som feliços a la nostra vida ajudarà a dur el procés molt millor.

5. GESTIONAR L’ANSIETAT a vegades apareix fruït de la incertesa del procés. Aquí es molt recomanable buscar eines per a gestionar-la i si cal deixar-se acompanyar per a un professional per a poder superar-la.

Ser pares és un desig però no oblidem que tenir allò que volem forces vegades costa i en algunes ocasions no ho aconseguim. Si posem totes les nostres expectatives en aquest fet poden aparèixer malestars que no ajudaran en el camí cap a la paternitat i maternitat.

Alba Sabaté Olius

Psico2 psicologia i psicopedagogia

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació