Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté

EXTRA! EXTRA! TINDRÉ UN GERMANET! TINDRÉ UNA GERMANETA!

24/07/2019 | Georgina Barceló

10 consells per preparar l’arribada d’un germà o una germana.

Amb l’arribada d’un germà o d’una germana es crea una situació nova que pot ser difícil d’entendre pel nostre fill o filla, i que pot causar-li estrès. Per tal de viure aquest moment el més natural possible, cal anticipar la nova situació explicant-li què passarà durant l’embaràs i amb l’arribada del nadó, anticipant, així, els canvis inevitables que es produiran a la seva vida. A la vegada, cal fer-lo partícip de la situació, donant-li cert protagonisme.

 

Per això, des de Psico2, us proposem una sèrie de recomanacions a portar a terme des del moment de l‘embaràs, passant pel moment del part i, finalment, durant els primers mesos de vida del nou membre de la família. D’aquesta manera podrem aconseguir l’acompanyament emocional necessari perquè l’infant pugui fer-ne una bona gestió.

 

  1. Ja durant l’embaràs, cal anar-li explicant els canvis que es van produint en la panxa de la mare. Podem explicar-li com va ser el seu embaràs i ensenyar-li fotos.
  2. Implicar el germà o germana en l’elecció de coses: des del nom fins a coses per l’habitació (segons ho sentiu vosaltres).
  3. Preparar el moment del part. Explicar-li què passarà quan el seu germà o germaneta hagi de néixer. Per exemple, que la mare i el pare hauran d’anar hospital perquè els metges ajudin a néixer al seu germanet/a, que estaran uns dies a l’hospital, que ell/a haurà d’anar a casa d’alguna persona que s’encarregarà de cuidar-lo fins que torneu a casa tots junts, i que anirà a fer-li una visita el seu germanet/a tant ràpid com sigui possible.
  4. Explicar-li que el seu germà és un nadó i requerirà moltes cures i atenció, igual que ell els va rebre en néixer. Aquí també podeu ensenyar fotos o vídeos de quan era un nadó i el banyàveu, li donàveu el pit, etc.
  5. En el moment de les visites d’amics i familiars, ja sigui a casa o a l’hospital, intentar que les persones més pròximes a la família primer el saludin a ell o ella i després al nadó. Que li demanin que els indiqui on està el seu germanet o germaneta o que li preguntin com es sent.
  6. Durant l’embaràs, i ja un cop nascut el nadó, passar una estona solament amb el vostre fill/a: l’hora del conte, del bany, etc. Així podrà veure que seguirà tenint un espai només per ell amb la seva mare o pare.
  7. Preparar tots els canvis que voleu fer a la casa a poc a poc i durant l’embaràs, perquè es pugui anar fent a la idea del que vindrà.
  8. Explicar-li els avantatges de tenir un germà o una germana petita.
  9. Un cop nascut el germanet o germaneta, fer-lo participar en la seva cura: ajudant a canviar el bolquer, que pugui tirar l’aigua en el moment del bany, o d’altres tasques. És important que es senti partícip de les noves rutines de casa.
  10. En la manera que ens sigui possible, visitar altres famílies que tinguin nadons petits.

 

I és que per molta il·lusió que els faci convertir-se en germà o germana gran, els canvis són molt importants per ells i cal entendre i acceptar els sentiments del nostre fill o filla. És per això durant tot aquets procés poden apareixer comportaments més infantils, canvis emocionals (més pors, més frustracions, més crides d’atenció). Baixar el nivell d’exigència i acompanyar-los serà clau perquè poc a poc tot torni a la seva normalitat.

Per molta il•lusió que els faci convertir-se en germà o germana gran, els canvis són molt importants per ells i cal entendre i acceptar els sentiments del nostre fill o filla.

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació