Psico2 Georgina Barceló i Alba Sabaté| info@psico2.com | 660 899 977 | 606 651 288

Psico2 | Georgina Barceló i Alba Sabaté
TERAPIA INDIVIDUAL BARCELONA

LA IMPORTÀNCIA DE TRIAR EL TIPUS DE TERÀPIA QUE NECESITES

17/03/2020 | Alba Sabaté Olius

A consulta, arriben persones amb diferents necessitats i objectius. Poder crear un procés terapèutic a mida del pacient passa per abordar aquesta qüestió: què vull aconseguir i fins a on vull arribar? Aquesta pregunta es fa molt present durant les meves primeres visites i és important resoldre els dubtes abans d’iniciar un procés terapèutic.

Com en d’altres disciplines la psicologia té diferents visions amb les que intervenir i veure la problemàtica de la persona. D’elles depèn com el terapeuta durà a terme la teràpia, preguntarà, abordarà el que ens passa, etc. Preguntar-nos com volem afrontar la nostra dificultat pot ser molt útil a l’hora de triar com treballa el nostre terapeuta.

Una de les preguntes que formulo a les meves teràpies és: des d’on vull tractar això que em passa? Vull que el meu malestar disminueixi i trobar eines per a poder fer que el meu símptoma marxi o disminueixi? Vull saber les causes del que em passa, conèixer el meu funcionament i poder prendre consciencia de mi mateix per a que davant situacions futures pugui gestionar-ho? Vull les dues coses?

La primera opció ens durà una recuperació més ràpida respecte al nostre patiment a través d’eines per al canvi i per aconseguir el benestar.

La segona opció també aportarà una recuperació de forma ràpida i a més, es treballarà per a que la persona es conegui, prengui consciència d’ell mateix i en properes ocasions pugui gestionar les coses des d’una altra perspectiva i amb nous aprenentatges. És el que anomenaríem un procés de creixement personal.

Val a dir que totes dues opcions son possibles, vàlides i ens ajudaran a tirar endavant i a aconseguir benestar. El que si és important remarcar és que no haurem d’acudir al mateix terapeuta si volem una o altra manera d’abordar el nostre patiment.

Personalment a les teràpies acostumo a consultar què és el que el pacient vol i aporto la meva visió de com podríem abordar el problema i quina és la meva postura a l’hora de fer-ho. El que si m’agrada és pactar de zero com treballarem. Això ajuda per a la millora, evita frustracions davant la duració de la teràpia i alhora ja s’estan treballant punts importants per al canvi, la tolerància a certes emocions, la incertesa, la paciència.

No és el mateix treballar sobre el malestar que sent la persona, com treballar per a veure quines estructures mantenen tota aquesta simptomatologia. Les dues opcions com ja he dit son vàlides però comporten moltes diferències a l’hora de dur a terme el procés, la duració, la diferencia en les expectatives del pacient, la manera de treballar, etc.

Seguint la visió integradora de Psico2, procuro i recomano fer un treball de base, és a dir, no únicament basat en la simptomatologia sinó fer un treball de consciència, aprenentatge i visió d’un mateix que evitarà sentir-nos de la mateixa manera en futures ocasions.

Si tens dubtes i vols saber que és el millor per a tu aquí estic per a acompanyar-te , junts podem aconseguir el que necessites!

Alba Sabaté Olius

Posa't en contacte amb nosaltres

Truca'ns o envia un correu i ens posarem en contacte amb tu lo abans possible. Fins ara!

Configuracio de Cookies


Més informació